info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Få unga har fackliga uppdrag

Endast fyra procent av Byggnads medlemmar under 30 år har ett fackligt uppdrag, jämfört med elva procent av samtliga medlemmar. Det visar Byggnads medlemsenkät för 2004.

Däremot vill tio procent av de yngre medlemmarna gärna ha ett fackligt uppdrag och 29 procent kanske vill.
Årets medlemsenkät visar inga drastiska förändringar i vad medlemmarna tycker i frågor som rör bland annat arbetet, hälsa, lön och inställningen till facket och arbetsplatsen. Noterbart är att Byggnadsarbetaren har ett högt värde men att 77 procent är nöjda med tidningen jämfört 85 procent i fjol. Den skillnaden handlar främst om att fler byggnadsarbetare, 20 procent, svarat vet ej på frågan om de är nöjda med tidningen.

Största missnöjet finns i förhandlingen om löner, där 36 procent är missnöjda. När det gäller studieaktiviteter är 35 procent nöjda jämfört med 27 procent förra året.
De allra flesta byggnadsarbetarna, 95 procent, är nöjda med kamratskapet på arbetsplatserna men när det handlar om fackliga verksamheten på jobbet är bara 36 procent nöjda.
15 procent av medlemmarna har varit sjukskrivna för något de ådragit sig på jobbet. 69 procent var inte sjukskrivna alls på ett helt år.
Enkäten har skickats ut till 1 018 slumpvis utvalda medlemmar. 789 personer, 77,5 procent, har svarat vilket är jämförbart med tidigare medlemsenkäter.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Få unga har fackliga uppdrag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig