info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Få byggföretag drabbas av bomässans konkurs

På måndagen kom beskedet att mässbolaget bakom Bo 01, Malmös bomässa, ansökt om konkurs. Få byggföretag finns bland fordringsägarna.

Det är framför allt Malmös skattebetalare som får ta smällen efter bomässans ekonomiska fiasko. Kommunen har i omgångar lånat ut pengar för att rädda mässan fram till den planerade avslutningen i helgen.
Utöver kommunen finns det ett stort antal fordringsägare, framför allt små företag som drabbas hårt av mässbolagets oförmåga att betala sina skulder. Men det är få byggföretag som drabbas, tror Christer Ohlsson på Byggnads i malmö.
– Det kan vara något företag som byggt utställningshallar. Men de byggjobben avslutades för länge sedan och de har nog redan betalats, säger han.
Bomässan i Malmö har omgivits av problem och skandaler. Omfattande representation och studieresor medförde byte av mässledning, svåra konflikter om löneuppgörelser för byggnadsarbetarna medförde förseningar och en dålig ekonomi i mässbolaget har medfört att kommunen fått skjuta till pengar vid flera tillfällen.
Mässbolagets budget byggde på ett betydligt högre besöksantal än det som blev verklighet. Därmed tvingades bolaget att begära sig i konkurs på måndagen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Få byggföretag drabbas av bomässans konkurs

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig