info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ett hundratal på PNB har fått nytt jobb

PNB Entreprenad gick inte att rädda. Samtliga 512 anställda har blivit uppsagda. Nu arbetar konkursförvaltaren med att överlåta PNB:s byggprojekt. Hittills har han räddat 100 jobb.

332 kollektivanställda på PNB Entreprenad har fått ett brev med kallelse om uppsägning. Ingenting av PNB Entreprenad kommer att bli kvar. Allt ska bort.
Samtidigt försöker konkursförvaltaren Bo Ahlenius rädda en del av jobben genom att överlåta PNB:s pågående byggentreprenader till andra byggföretag.
– Vi har hittills lyckats överlåta ett 20-tal byggprojekt. De som arbetar där får nytt jobb i de företag som tar över och det handlar om cirka 100 arbetstillfällen. Det gäller både tjänstemän och byggnadsarbetare. De byggena rullar nu igång igen, säger Bo Ahlenius.
Samtidigt pågår förhandlingar med flera byggbolag om att ta över resten av PNB:s projekt.
– Byggbolagen som tar över kommer att bygga vidare med både egna anställda och med personal som jobbar på PNB Entreprenad. Jag tror att en hel del av de PNB-anställda kan få jobb i företagen som tar över projekten, säger Bo Ahlenius.
Han vill inte spekulera i hur många byggnadsarbetare som till slut får anställning i nya byggföretag. Men han tror att byggnadsarbetarna har större chans än tjänstemännen på PNB att få nytt jobb.
– Vi vill göra det här så smidigt som möjligt för alla parter. Byggherrarna vill att projekten ska komma igång och det är viktigt. Och de som blivit uppsagda vill snabbt ha ett nytt jobb, säger Bo Ahlenius.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ett hundratal på PNB har fått nytt jobb

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig