info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ersättning till ugnsmurares mor

AFA livförsäkringar har beslutat att betala ersättning till den förolyckade slovakiske ugnsmuraren Robert Radvans mor.

2003 föll den slovakiske ugnsmuraren Robert Radvan genom en öppning ner i en 700 grader het ugn på SSAB i Luleå. Vid olyckstillfället arbetade han med renovering av ugnarna.
Nu har AFA-livförsäkringar, som handlägger ersättningar enligt avtalsförsäkringar, beslutat att ersätta den försörjning som Robert Radvan bidrog med till sin mor. Modern, Maria Radvanova, får 1 200 kronor per månad, resten av sitt liv och föräldrarna får dessutom 25 000 kronor i ersättning för sveda och värk.

Byggnads i Luleå anmälde olyckan till AFA i samband med att den inträffade och föräldrarna fick då 19 300 kronor i begravningshjälp enligt Tjänstegrupplivförsäkringen. Men byggnads anmälan avsåg inte trygghetsförsäkring vid arbetsskada och försäkringsbolaget gjorde därför ingen prövning av till exempel efterlevandeskydd.
Det var först sedan tidningen Norrbottens-Kuriren träffat föräldrarna och berättade att de inte fått någon ersättning som AFA tog upp ärendet på nytt.
– Vi hade aldrig upptäckt det här om inte Kuriren kontaktat oss, säger Börje Tillbom, skadecontroller på AFA till Kuriren.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ersättning till ugnsmurares mor

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig