info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Erland Olauson hoppar av från Laval-förhandling

Erland Olauson har självmant avstått från att delta i huvudförhandlingen i Laval-målet på torsdag. Orsaken är den kritik som har uppstått kring den uppkomna jäv-situationen.

Huvudförhandlingen i Arbetsdomstolen i Laval-målet, som inleds på torsdag, har försigåtts av en hel del massmedial uppmärksamhet. Lavals advokat Anders Elmér anser att det förekommer jäv eftersom Erland Olauson, tidigare avtalssekretare på LO, skulle vara en av domarna. Enligt Anders Elmér har Erland Olauson varit en av de största kritikerna av Laval.

Laval lämnade in en protest till AD igår, och nu meddelar AD att Erland Olauson avstår från att delta i förhandlingen.
– Han tycker själv inte att det förekommer något jäv, men avstår med tanke om domstolens anseende och på den diskussion som har uppstått, säger Inga Åkerlund, ordförande i Arbetsdomstolen.
Lennart Olofsson från Svenska Pappersindustriarbetareförbundet kommer nu att ersätta Erland Olauson på arbetstagarsidan.
Under huvudförhandlingensom kommer AD att ta ställning till Lavals skadeståndsanspråk, men också om stridsåtgärderna var olovliga och ska hävas, samt rättegångskostnader. Dom meddelas senare.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Erland Olauson hoppar av från Laval-förhandling

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig