info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

En miljon kronor till socialdemokraterna

Kongress 2010/Byggnads skänker en miljon kronor till socialdemokraternas valarbete. Det stod klart när socialdemokraternas partiordförande Mona Sahlin besökte Byggnads kongress. Hon lovade bland annat att riva upp Lavallagen.

-Det är dags att bygga bostäder nu, sa Mona Sahlin på kongressen och lovade bland annat att återinföra ett investeringsstöd för att bygga nya hyreslägenheter. Hon utlovade också satsningar på rot-projekt och energieffektivisering, samt upprustning av skolor.
Hon gav tio skäl för att rösta på en socialdemokratiskt ledd regering. Bland dessa fanns ett löfte om att riva upp Lavallagen, om att förbättra a-kassan och garantera företrädesrätten till återanställningar, bland annat.
I samband med besöket på kongressen delade Mona Sahlin ut stipendier till Byggnads kulturstipendiater.
Kongressen har också besökts av flera internationella gäster. Piet Matosa från en av de tre byggfacken i Sydafrika, berättade om Decent Work kampanjen inför Fotbolls VM i landet.
Han tackade för det stöd Byggnads gett kampanjen och betonade hur mycket det betytt. Också Ambet Yuson, generalsekreterare i BTI Bygg- och Träinternationalen betonade vikten av Byggnads internationella stöd.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: En miljon kronor till socialdemokraterna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig