info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Elva lurade på lönen

En byggföretagare i Stockholm vägrar att betala ut lön till tolv anställda. Byggnadsarbetarna har lönekrav på sammanlagt cirka 340 000 kronor.

Företaget heter Landsort-Arholma Byggservice AB.
-Det har förekommit vapenhot, byggnadsarbetarna är rädda för sin arbetsgivare och vågar inte ställa krav, säger Hans Ivarsson från Byggettan,
Redan i somras vände sig sex av de anställda till Byggnads, som i en förhandling lyckades få ägaren att intyga att byggnadsarbetarna hade rätt och att lönerna skulle betalas ut. Därefter har ytterligare sex medlemmar kontaktat avdelningen för att få hjälp.
-Arbetsgivaren bryr sig inte om vad vi kommit överens om i förhandlingarna. Han går inte heller att nå och han hämtar inte ut våra rekommenderade brev, säger Hans Ivarsson, som anser att företaget nu måste försättas i konkurs.
I måndags lämnades en konkursansökan in till tingsrätten.
Rani Chabo är en av dem som råkat illa ut. Han får ingen a-kassa eftersom han inte varit medlem i facket tillräckligt länge.
-Jag fick vända mig till socialen för att få hjälp med hyran, säger han.
Arbetsgivaren har inte skickat ut något formellt brev om uppsägning. Rani Chabo fick bara besked om att han inte kunde jobba kvar

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Elva lurade på lönen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig