info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Elstrejken stänger flera byggen inom en vecka

Elektrikerstrejken bröt ut i morse. På Peabs arbetsplats Citykompaniet i Skellefteå berörs 15 byggnadsarbetare. Om en vecka finns det risk för permitteringar.

I högst en vecka kan verksamheten fortsätta på Citykompaniet i Skellefteå.
– Problemen kommer att växa för varje dag. Än så länge fungerar det, men strejken har ju precis börjat. Redan i morgon kan det vara värre, säger Lars-Gunnar Hedlund, platschef på bygget.
Om strejken fortsätter i mer än fem dagar tror Lars-Gunnar Hedlund att verksamheten måste stoppas helt och hållet.
– I första hand kommer vi att omplacera de anställda på andra projekt, men om inte det går får vi ta en diskussion om vad som ska hända. Det kan bli aktuellt med permitteringar.
På Turning Torsos i Malmö räknar man med att bygget ska flyta på i två till tre dagar till. Sedan finns det en uppenbar risk för att det blir stopp för den bärande stommen som just nu drivs med skiftgång.
– Vi tar en dag i taget. Vi för se vad som händer och jag vill inte spekulera i vilka konsekvenser en längre strejk skulle få för de anställda, säger säger Jörgen Holm, platschef på NCC på Turning Torso.
Totalt berörs tolv byggarbetsplatser i landet av elektrikernas strejk. Både på arbetsgivarsidan och hos elektrikerna befarar man att strejken kan bli långvarig.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Elstrejken stänger flera byggen inom en vecka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig