info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Elektrikerna drar tillbaka varsel – sympatiblockad avblåst: ”Känns bra”

Elektrikerna har slutligen fått kollektivavtal på ett bygge i Skåne. Byggnads sympatiblockad mot arbetsplatsen, där elfirman är ue, stoppas därmed.

”Målet var kollektivavtal och det har vi tecknat, konstaterar Elektrikerförbundets förhandlingschef Mikael Pettersson. Foto: Mostphotos, Diana Oldenburg

Byggnads har blåst av blockaden mot ett bygge av en förskola i Höör där Tema Elektro är underentreprenör. Elektrikerförbundet hade varit i konflikt med företaget sedan i juni på grund av att man ville ha ett kollektivavtal på firman.

När man inte fick någon lösning vände man sig till Byggnads med en förfrågan om sympatiåtgärder.

Läs också Byggnads backar Elektrikerna med blockad: "Synd att det skulle gå så långt"

Blockaden innebar en total arbetsnedläggelse på bygget, vilket påverkade sex anställda på byggbolaget MVB. Men nu har alltså arbetet återupptagits på bygget.

Det var strax efter sjutiden på måndagskvällen som beskedet från fackförbundet Elektrikerna kom.

– Målet var kollektivavtal och det har vi tecknat, så nu drar vi tillbaka alla varsel, sade Elektrikerförbundets förhandlingschef Mikael Pettersson, till tidningen Elektrikern och tillade:

– Det känns bra. Vi har haft långa och bra diskussioner nu under eftermiddagen där vi landade i att företaget valde att teckna för branschen gällande kollektivavtal.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Elektrikerna drar tillbaka varsel – sympatiblockad avblåst: ”Känns bra”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig