info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dyrt att inte hålla tiden på Bo 01

Det kan bli dyrt för byggherrarna vid bomässan Bo01 i Malmö om de inte blir klara i tid.

Malmö kommun kommer att kräva vite om inte deras hyreslägenheter står klara inför mässan som invigs i maj nästa år.
Dyrast kan det bli för Skanska som köpt mark för drygt 20 miljoner. Vitet är på hälften av det beloppet. Också Malmö kommunala bostäder kan få betala uppemot 10 miljoner om husen på deras mark inte blir klara i tid.
NCC riskerar ett vite på runt 5 miljoner och JM runt 1,8 miljoner.
-Det här är inga konstigheter. Vi har vite på alla våra försäljningar. Den här gången har vi gått ner till halva beloppet av köpeskillingen, oftast är det hela beloppet, säger Jan-Erik Schütt på Malmö kommuns fastighetskontor.
Nu är också förhandlingarna om arbetstiderna på Bo01 inledda. Christer Olsson på Byggnads avdelning i Malmö har träffat arbetsgivarsidan för ett första samtal.
-De föreslog tvåskiftsarbete och det kan vi också tänka oss. Men vi kan inte acceptera tiderna i deras förslag, säger Christer Ohlsson.
Arbetsgivarna håller enligt Christer Ohlsson fast vid sitt förslag att man ska arbeta tvåskift i åttatimmarspass mellan 06.30 och 24.00. Christer Ohlsson vill inte nu säga vilket motförslag som Byggnads i Malmö tänker lägga.
-Vi ska ha ett internt möte nu vid lunchtid och sedan har jag lovat att ge något slags besked till arbetsgivarna i eftermiddag, säger Christer Ohlsson.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dyrt att inte hålla tiden på Bo 01

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig