info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dramatiskt avslut på rättegång

Rättegången kring misshandeln av en byggnadsarbetare i Malmö fick ett dramatiskt avslut. Pappan till en av de åtalade fick visas ut ur rättsalen sedan han anklagat åklagaren för partiskhet.

Åklagaren yrkade i fredags på överlämnande till socialtjänsten kombinerat med ungdomstjänst för två av de åtalade som misstänks ha misshandlat byggnadsarbetaren Mikael Lindskog på ett bygge i Malmö.
Men slutpläderingen blev för mycket för en av de 16-åriga pojkarnas pappa. Han påstod högljutt att åklagaren Lilian Gerleman endast anklagade hans son och lät de andra gå fria. Inte förrän rättens ordförande visat ut pappan kunde Gerleman fortsätta sin plädering.
Under fredagen hördes också flera vittnen, däribland två arbetskamrater till Mikael Lindskog. Precis som under första rättegångsdagen så spelade svikande minnen en stor roll. Båda arbetskamraterna kunde peka ut flera av de åtalade pojkarna som närvarande vid misshandeln. Däremot var de på flera punkter oklara över vad var och en hade gjort sig skyldig till.

En av arbetskamraterna uttryckte också besvikelse över att han ensam fått hjälpa Mikael Lindskog att freda sig, trots att flera av byggnadsarbetarna bevittnat händelsen.
– Jag frågade de andra varför de inte hjälpte till, men de hade inget svar, berättade han för en av de åtalades advokat.
För två av de åtalade fortsätter rättegången ytterligare en dag med anklagelser som inte har något att göra med händelserna kring Mikael Lindskog.
Dom väntas på onsdag.
Vid sidan av åtalet begär Mikael Lindskog skadestånd från pojkarna på 22 000 kronor.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dramatiskt avslut på rättegång

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig