info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dom i muthärva överklagas till HD

Mannen som dömts till fängelse för att ha tagit emot mutor då han arbetade för Peab på Mall of Scandinavia har nu överklagat till Högsta Domstolen. Han vill frias från brott.

Vi har tidigare skrivit om att hovrätten i somras skärpte straffen för mutbrott med koppling till Peabs bygge av det stora köpcentret Mall of Scandinavia i Solna. Den man som är dömd för att ha tagit emot mutor hade vid tillfället en chefsposition inom Peab. Han kom överens med en underentreprenör om att dennes företag skulle sponsra hans privata företag med två miljoner kronor. Underentreprenören fick i samma veva uppdrag på Mall of Scandinavia. Hovrätten slog i somras fast att mycket tyder på att den dåvarande chefen inom Peab medverkade till att underentreprenören skulle få uppdraget i utbyte mot sponsringen.
Den tidigare Peabchefen dömdes också för att ha tagit ett lån samt ha bett om ett ekonomiskt bidrag från en annan underentreprenör. Han dömdes till ett år och nio månaders fängelse, vilket var en skärpning jämfört med tingsrättsdomen på ett och ett halvt års fängelse.
Nu har mannen vänt sig till Högsta Domstolen, där han i första hand yrkar på att bli helt frikänd, eller annars att få lindrigare straff. Högsta Domstolen tar inte upp alla mål som kommer in dit, den har ännu inte meddelat om detta ärende kommer prövas.


Läs mer

Straffen i mutmålet skärps

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dom i muthärva överklagas till HD

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig