info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dödsolyckorna blir fler under sommaren

Förra året hände nio av fjorton dödsolyckor i byggmiljö under tiden maj- augusti. I år har åtta av hittills totalt nio dödsolyckor hänt under tiden från maj till och med mitten av augusti.

De flesta dödsolyckorna de senaste två åren har inträffat på sommaren. Det visar en genomgång som Byggnadsarbetaren har gjort.
Det är svårt att hitta en gemensam nämnare bland de 17 dödsolyckorna som skett under den varmare perioden i år och förra året. Bland dem finns olika typer av olyckor; bland annat fallolyckor och maskinolyckor.

I år dödades en ställningsbyggare då han hamnade under en last ställningsmaterial och en lastbilschaufför dödades då takstolar rasade över honom i samband med lossning av last. Förra året omkom två byggnadsarbetare i en sprängningsolycka orsakad av ett åsknedslag.
Vissa typer av jobb, till exempel jobb på hög höjd och anläggningsarbeten, utförs under sommaren när vädret är bra. Det innebär en ökad olycksrisk. Ovan personal, samt stress kan också vara några orsaker som ökar riskerna.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dödsolyckorna blir fler under sommaren

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig