info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dödsolycka på julafton tas upp i hovrätten

Idag, torsdag, fortsätter den rättsliga prövningen av byggolyckan som ledde fram till Roman Wronas död, på julafton 2006. Arbetsgivaren, som dömts i tingsrätten, har överklagat och nu ska Göta hovrätt ta ställning.

Rättegången om den uppmärksammade olyckan kommer att pågå under två dagar i Göta hovrätt i Jönköping.
47-årige Roman Wrona dog på julafton 2006 efter att han fallit sex meter från ett ridhusbygge. Han var på väg upp mot taket till bygget i Östra Husby, i Norrköpings kommun, då han föll. Enligt en arbetskamrat var han på väg för att fästa in sig. Roman Wrona avled senare av svåra inre skador.

Arbetsgivaren dömdes av Norrköpings tingsrätt för arbetsmiljöbrott, till villkorlig dom och dagsböter. Företaget dömdes att betala en företagsbot på 400 000 kronor. Orsaken var att rätten ansåg att arbetsgivaren brustit i sin skyldighet att följa upp arbetsmiljöföreskrifterna, samt att kontrollera att skydd användes i tillräcklig omfattning.
Men arbetsgivaren anser inte att han brustit i ansvar, utan att han gjort tillräckliga kontroller och överklagade därför. I samband med det anslöt åklagaren till överklagan och begär en straffskärpning.
Byggnadsarbetren kommer senare att rapportera om domen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dödsolycka på julafton tas upp i hovrätten

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig