info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dödades av fallande plank

En 35-årig ställningsbyggare förolyckades i fredags, den 29 maj. Olyckan inträffade när en last ställningsplank föll och träffade 35-åringen.

En Heab-anställd ställningsbyggare förolyckades fredagen före pingst när han träffades av fallande ställningsplank. Ställningsbyggaren arbetade vid olyckstillfället med rivning av en ställning på Amiralsgatan i Malmö.
Två av de sex ställningsbyggarna transporterade ner ställningsmaterial med rep.
35-åring stod på marken och firade ner material. Hans arbetskamrat kopplade och lastade ut materialet på det ställningsplan som revs.

Av hittills okänd anledning föll ett hiv plank och träffade mannen så olyckligt att han avled. Arbetskamraten uppe på ställningen hade gått för att hämta mer material för nedlastning och varken han eller någon annan såg själva olyckan.
35-åringen hade varit anställd på Heab i två månader. Han var inte färdigutbildad ställningsbyggare men det fanns byggare med yrkesbevis på arbetsplatsen.
Gert Johansson, som arbetat som ställningsbyggare i många år på Heab, berättar att olyckan skapat en djup förstämning på företaget. Han har sedan i fredags medverkat i arbetet med krishantering för den förolyckades arbetskamrater.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dödades av fallande plank

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig