info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

DO kritisk mot Skanska

Skanska har inte lyckats visa hur man förebygger diskriminering. Det anser diskrimineringsombudsmannen, DO, som är kritisk mot flera svenska storföretag.

– Det är lite pinsamt att Skanska, ett av 13 svenska företag som förbundit sig att följa FN:s tio uppförandeprinciper för multinationella företag, inte klarar att redovisa hur man följer den svenska lagstiftningen om diskriminering, säger Eva Andersson på DO.
Kritiken mot Skanska orsakas av att företaget inte redovisat hur man planerar och dokumenterar arbetet mot diskriminering. Det ska finnas dokumenterat hur man hanterar till exempel frågor om ledighet för att delta i religiösa högtider. Och det ska finnas planer för hur man motverkar etnisk diskriminering och undviker särbehandling i rekrytering.
– Det enda Skanska sänt in är en jämställdhetsplan och vi fick påminna innan vi fick den, säger Eva Andersson.
Enligt Skanska är diskrimineringsfrågor integrerade i Skanskas jämställdhetsplan. Det var därför man sände in den planen. Utöver det menar Skanska att företagets strategi finns i den så kallade uppförandekoden som gäller också i Sverige.
– Vi ska komma in med svar senast den 15 maj. Innan dess ska vi revidera vår jämställdhetsplan och eventuellt separera diskrimineringsfrågorna. Vi ska självklart förtydliga vårt arbete och rätta till det som brister, säger Agneta Ljunggren, informationschef på Skanska Sverige.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: DO kritisk mot Skanska

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig