info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Efter Metoo

DO granskar sexuella trakasserier i branschen

Nu granskar Diskrimineringsombudsmannen 50 företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

50 företag inom bygg och anläggning ska svara Diskrimineringsombudsmannen (DO) om vilka riktlinjer och rutiner de har för att förhindra trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier.

Bakgrunden är att många inom byggbranschen vittnade om allvarliga missförhållanden i samband med #metoo-kampanjen.

Läs också Byggkvinnor går samman – kräver acceptans på bygget

– Metoo-uppropen bekräftar att det är särskilt viktigt att säkerställa att arbetsgivare har ett pågående främjande och förebyggande arbete mot diskriminering och då särskilt sexuella trakasserier. Vi fortsätter vår granskning av arbetsgivare och nu är det byggbranschen som blir nästa bransch, säger Peter Wråke, chef för rättsenheten arbetsliv på DO i en kommentar.

DO har begärt in uppgifter från 50 bolag i branschen, bland annat NCC, Peab, JM, Skanska, Bravida, Veidekke och Infranord. Senast den 25 oktober ska företagen ha svarat DO.

Insatsen är en fortsättning på den granskning av arbetsgivare som DO inledde 2017, i samband med att nya bestämmelser om aktiva åtgärder i diskrimineringslagen trädde i kraft. Hittills har bland annat alla kommuner och landsting granskats.

Diskrimineringslagen

Om en arbetsgivare får veta att en arbetstagare i samband med arbetet anser sig ha blivit utsatt för trakasserier eller sexuella trakasserier av någon som utför arbetet eller fullgör praktik hos arbetsgivaren, är arbetsgivaren skyldig att utreda omständigheterna och i förekommande fall vidta åtgärder för att förhindra trakasserier i framtiden, enligt diskrimineringslagen, 2 kapitlet 3 §.

Annons
Perfekta PR (DanaLim) V34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Bluebeam 250×600
info

Byggnadsarbetaren.se använder cookies för att optimera upplevelsen för dig som besökare. Läs mer