info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Diskussion om lagbasersättning i Skanska

Lennart Daleke, regionchef i Stockholm, har kallat alla lagbasar på Skanska Hus till ett möte för att diskutera lagbasersättningen.

Kallelsen skickades ut strax efter att Byggettan kritiserat att en av Skanskas lagbasar, Lasse Fornander, är oorganiserad.
Byggnads menade att alla lagbasar bör vara med i facket. Lasse Fornander menade han är vald av laget och att uppdraget inte är ett fackligt förtroendeuppdrag.
– Jag har kallat alla lagbasar för att diskutera lagbasersättningen, mer vill jag inte säga. Detta är ett internt möte, säger Lennart Daleke, som tillbakavisar att brevet skulle ha något med konflikten kring Lasse Fornander att göra.
Byggnads förtroendeman i Skanska, Kjell Broman, vill tona ner konflikten.
– I brevet står det inget om varför Lennart Daleke vill diskutera lagbasersättningen. Det får visa sig. Själv ska jag inte vara med, men jag följer frågan, säger han.
Lagbasarna är förtegna och vill inte ge några kommentarer utan hänvisar till Kjell Broman. Några menar att frågan om Lasse Fornanders medlemskap fått för stora proportioner. Andra säger att de är lite oroade för att Skanska ska sänka lagbasersättningen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Diskussion om lagbasersättning i Skanska

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig