info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Det bultade rätt hårt i hjärtat"

Yrkeslandslaget är åter i Sverige. Vi har pratat med VVS-montören Patrik Eriksson som slutade på plats tolv. Han fick en lite seg start, men är nöjd med hur han jobbade ikapp.

Yrkes-vm avgjordes förra vecka i Brasilien. Inför tävlingen skrev Byggnadsarbetaren om VVS-montören Patrik Eriksson. När tävlingen avslutades fick Tyskland och England fick dela på guldet i hans gren, medan Patrik Eriksson slutade på en tolfte plats bland 27 tävlande

Hur känns det nu?
– Det känns ju helt fantastiskt att ha fått vara med om att åka iväg på vm med yrkeslandslaget. Sen hade jag många små problem och lite tävlingsnerver första dagen, så där tappade jag en och en halv till två timmar. Och modulerna vi byggde hängde ihop med varandra så jag vart ju så mycket efter varje dag sedan. Så det var en tung första dag och sen vart det tungt därefter men det gick riktigt bra dag två, tre och fyra.

Vad var det för småproblem förutom tävlingsnerverna?
– Det var flera. Jag hade bitsar som inte passade skruvar. När jag skulle hänga upp elementet på väggen var den stålbalk just där jag skulle hänga upp konsolen. Mycket små skitproblem. Eftersom jag var så tävlingsovan visste jag inte riktigt hur jag skulle ta mig an problemen. Jag tappade bort mycket tävlingstid på att lösa små problem i stället att bara gå vidare och köra på tävlingen.
– Men jag är nöjd med min prestation. Det jag hann få upp var jag riktigt nöjd med och flera domare sa att det var riktigt bra. Men tyvärr var jag inte klar med alla modulerna inom tidsramarna så därför tappade jag mycket poäng.

Lärde du dig något att ta med tillbaka till jobbet?
-Oh ja, stresstålighet bland annat. Det var ju 200 000 besökare där som sprang runt och tittade på oss. Så det är klart det bultade rätt hårt i hjärtat.

Vad är du mest stolt över med det du presterade?
-Att jag lyckades hämta mig efter första dagen. Jag visste att jag tappat oerhört mycket, men lyckades pusha mig igenom det och hinna klart med en hel del som såg väldigt mörkt ut från början.

Gjorde motståndarna något du imponerades av?
-Det är ju så klart guldmedaljörerna, speciellt Tyskland. Han var iskall, fick upp grejerna och det vart riktigt, riktigt schysst arbete. Han var oerhört svår att slå.

Tävlingen pågick i 21 timmar under fyra dagar. Sammantaget skulle de tävlande inom VVS prestera följande:
– Ett värmesystem sammankopplat med element, handdukstork och golvvärme
– Ett tappvattensystem med kallvatten och varmvatten till ett tvättställ, en toalett och en dusch
– En gasledning dragen i galvaniserade stålrör till en uppvärmningskälla
– Avloppssystem till tvättställ, dusch och toalett, samt upphängning av porslinet
– En egendesignad handdukstork
– Byte av en toalett som var inkopplad och i bruk.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Det bultade rätt hårt i hjärtat"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig