info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Debattbok efter misshandel

"Vem kastar första stenen" är en debattbok som tar avstamp i händelserna på en skola i Rosengård, Malmö, där en byggnadsarbetare blev misshandlad.

I januari i år misshandlades en byggnadsarbetare av ungdomar i samband med renoveringen av Apelgårdsskolan i Malmö. Han angreps med knytnävsslag och stenar kastades. Detta var bara en del av en kedja av händelser där byggnadsarbetarna hotats. Misshandeln ledde till att bygget stoppades och det återupptogs först senare under bevakning av väktare. Något år dessförinnan ställdes vissa bussturer in i området efter att bussarna utsatts för stenkastning.

Dessa händelser och återkommande rapporter om problem i området blev startskottet till en debattbok om situationen i Rosengård. Författare till boken är förra ordföranden i moderata ungdomsförbundet, Tove Lifvendahl, och boken presenterades i Malmö på torsdagskvällen.
Under arbetet med boken bodde Tove Lifvendahl i området under fem veckor. Hon intervjuade föräldrar, ungdomar, fritidsledare, hyresvärdar, skolpersonal, entreprenörer, politiker med flera. Boken är starkt kritisk till den svenska integrationspolitiken och hon efterlyser mer engagemang både från myndigheter och invandrare själva.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Debattbok efter misshandel

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig