info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

David hann inte med värme på Island

Det blev dansk seger i Nordiska mästerskapen i VVS som avgjordes i Reykavik i helgen. Sverige får fortsätta vänta på sin första nordiska mästartitel.

David Josefsson, 20-årig vvs-montör från Halmstad, hann inte få sitt värmesystem klart för provtryckning inom utsatt tid på fredagen. Det gjorde att lördagens avslutande tävlingar mest blev en förberedelse inför VM, som avgörs i Helsingfors i maj.
– Det är klart jag är besviken. Men det var nyttigt att få pröva tävlingsnerverna, sade David efter avslutade tävlingar i Islands huvudstad Reykavik.

Nordisk mästare blev Henrik Hansen, 22 år, från Kruså i Danmark. Det var bara Henrik Hansen och Henri Koskinen, från Finland, som hann få klart sina värmesystem på fredagen.
Vinnaren hyllades på lördagen bland annat av Islands president Olafur Ragnar Grimsson. För Sverige blir det att fortsätta att vänta på den första mästartiteln i Norden. Tidigare nordiska mästare har kommit från Norge och från Finland. Finska vvs-montörer har vunnit vid två tillfällen.
– Nu ska vi ut och fira dansken, sade David Josefsson, som under tävlingarna bland annat hade stöd av sin handledare på Kvalitets VVS i Ätran, Tore Erlandsson. Tore har följt Davids karriär sedan han gjorde prao på Kvalitets VVS då han gick i grundskolan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: David hann inte med värme på Island

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig