info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Danska byggare vill in i Sverige

När Öresundsförbindelsen öppnas för trafik nästa sommar väntas intresset för den svenska byggmarknaden att öka bland danska byggföretag.

Det ökande intresset gör att de danska byggfacken inom BAT-kartellen och de danska byggarbetsgivarna, Byggeriets Arbejdsgivere, gemensamt ta fram en handbok om svensk bygg- och arbetsmarknad.
Hittills har dansk byggexport huvudsakligen gått till Tyskland. Men när Öresundsförbindelsen öppnas, samtidigt som den svenska byggmarknaden är på väg uppåt, väntas danska byggare söka sig till Sverige.
Om den danska byggbranschen ska utnyttja möjligheterna är det nödvändigt att ha god kännedom om den svenska marknaden, skriver BAT-nyt, de danska byggfackens tidning.
Handboken ska bland annat ge danska byggnadsarbetare vägledning om svenska anställningsförhållanden, skatter, försäkringar, fackliga villkor, boendeförhållanden och hur man söker jobb.
Företagen ska bland annat få information om svenska företagsskatter, marknadsförhållanden, myndighetskrav i samband med byggande, och hur man etablerar byggverksamhet i Sverige.
Handboken finansieras av utbildningsfonder som ägs gemensamt av parterna på den danska byggarbetsmarknaden. Handboken beräknas vara färdig i mars år 2000.

Kenneth Petterson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Danska byggare vill in i Sverige

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig