info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stor chock efter dödsolyckan: ”Vi försöker förstå det som inte går att förstå”

Mannen som omkom efter ett fall från en byggnad på pappindustrin Swedpapers i Gävle arbetade med serviceunderhåll. Han var i 40-årsålder och var anställd på Enerco Group.

Det var på pappindustrin som en man föll runt sju meter och omkom. Foto: Swedpapers/Mostphotos

Det är en tung stämning på Enerco Group på fredagsmorgonen 19 april. När tidningen når kommunikationschefen Malin Hermansson ska personalen just samlas för att äta frukost tillsammans.

”Försöker förstå”

– Det är en fruktansvärd händelse som ingen vill vara med om. Vi ska försöka förstå det här som inte går att förstå, säger en märkbart tagen kommunikationschef och fortsätter:

– I den här akuta fasen handlar det väldigt mycket om att samlas och ta hand om varandra. Så vi ska precis nu in på ett frukostmöte och samlas tillsammans med de berörda medarbetarna.

Mannen som omkom hade jobbat på företaget i ett och ett halvt år. Malin Hermansson kan inte säga något om vad han skulle utföra för arbete när olyckan inträffade på torsdagen 18 april men säger att det var ett ”planerat uppdrag”.

Malin Hermansson, kommunikationsansvarig Enerco Group.

– Jag känner inte till några detaljer om vad det var för uppdrag.

Enligt uppgifter till Gävle dagblad rörde det sig om något form av rivningsuppdrag.

Teknisk undersökning i dag

Polisen ska åka tillbaka till arbetsplatsen under fredagen för att arbeta vidare med utredningen.

– Vi kommer genomföra en teknisk undersökning där olyckan inträffade. Vi kommer även flyga över med drönare för att filma för att få en större överblick av området, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen region Mitt.

Enligt initiala uppgifter handlade det om ett fall på cirka sju meter. Polisen talar i sin rapportering om en ett fall från ”hög höjd”.

Utredningen av olyckan har lämnats över till en arbetsmiljöåklagare. Brottsrubriceringen är vållande till annans död genom arbetsplatsolycka.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stor chock efter dödsolyckan: ”Vi försöker förstå det som inte går att förstå”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig