info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Chefer på Veidekke gripna

Två höga chefer på byggföretaget Veidekke greps igår misstänkta för grovt bedrägeri. En av cheferna har försatts på fri fot men är fortfarande misstänkt.

Gripandet av de högt uppsatta cheferna på Veidekke är kopplade till den ekobrottshärva som avslöjades för ett par veckor sedan i Göteborg. För några veckor sedan greps en före detta chef på det kommunalägda företaget Göteborgs Spårvagnar. Samtidigt greps ytterliggare en anställd på Göteborgs Spårvagnar och en byggchef på Veidekke. De tre personerna är misstänkta för att vara inblandade i en härva där det kommunala bolaget fått betala ett villabygge tillhörande den före detta chefen på Göteborgs Spårvagnar.

Saltade fakturor

I går greps ytterliggare två högt uppsatta chefer på Veidekke. Tidningen Göteborgs Posten ska ha fått information om att de bägge cheferna ska ha saltat fakturor som skickats till Göteborgs Spårvagnar.

Grovt bedrägeri

En av cheferna som greps igår har försatts på fri fot, men misstankarna om grovt bedrägeri alternativt grov trolöshet mot huvudman kvarstår.
– Det jag har att säga i nuläget är att två medarbetare har kallats till förhör. Någon ytterliggare information har vi inte nu, säger Max Ney, kommunikationschef på Veidekke till Göteborgs Posten.

Peter Leander
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Chefer på Veidekke gripna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig