info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Chefen försvann - 20 utan jobb i Karlstad

Efter nyår fick håltagarna i Karlstad ett telefonsamtal från verkmästaren. Det är ingen idé att du kommer, maskinerna är borta och chefen också, var budskapet.

Ägaren till Betong och Diamanthåltagning i Värmland AB hade släppts ur häktet lagom till jul. Där hade han suttit i en månad, misstänkt för skattebrott. Julhelgen använde han till att lasta maskinerna på två lastbilar och försvinna.
Under häktningstiden hade skattemyndigheten fått fram ett beslut om betalningssäkring med maskinerna som säkerhet för skatteskulder som man antog skulle uppstå när firmans bokföring för de senaste åren reviderats.
Företaget fick ögonen på sig när det visade sig finnas betalda fakturor från företag som misstänks handla med luftfakturor. I pengar rör det sig om 8,8 miljoner kronor.

Efter ett par veckor återfanns såväl företagare som merparten av utrustningen. Företaget, eller möjligen bara inventarierna, hade han försökt sälja och de fanns på ett industriområde i Motala. Nu har de tagits om hand av polisen och kronofogden. Därmed kan de heller inte användas i någon verksamhet förrän utredningen avslutats, vilket innebär att de 20 anställda får skaffa annat jobb med omedelbar verkan.
Brottsrubriceringen kan bli överträdelse av myndighetsbud och oredlighet mot borgenär.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Chefen försvann - 20 utan jobb i Karlstad

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig