info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Calle Fridén nominerad till årets krönikör

Byggnadsarbetaren Calle Fridén skriver krönikor i tidningen Arbetarskydd. Nu är nominerad till årets krönikör på årets Tidskriftsgala.

Byggnadsarbetaren Calle Fridén är känd för Byggnadsarbetarens läsare för sin blogg ”Utsikt från ett tak”. Men han skriver också krönikor i tidningen Arbetarskydd. Nu är han nominerad till årets krönikör på Tidskriftsgalan.
Varför tror du att du blev nominerad?
– Jag skriver om verkliga saker. Mina krönikor handlar om arbetsmiljö på hög och låg nivå. Och det handlar inte bara om byggbranschen.
Varför skriver du?
– Skrivandet är terapi för mig. Jag har ibland fått skäll att jag inte skriver utifrån ett socialdemokratiskt perspektiv. Men jag kan inte skriva på kommando, utan måste känna för det jag skriver. Jag får också väldigt mycket gensvar från folk på stan.
Hur ser konkurrensen ut?
– Det är inte dåliga människor. Rebecka Åhlund fick pris för tio år sedan då hon skrev för Vecko-Revyn och Jessika Gedin är ju kändis. Jag har väl 30 procents chans.
Tidskriftspriset delas ut på Tidskriftsgalan som hålls den 7 november i Stockholm Waterfront Congress Centre. I år delas 16 priser ut.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Calle Fridén nominerad till årets krönikör

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig