info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggombudsman till riksdagen

Byggnads kan komma att få två nya ledamöter för socialdemokraterna i riksdagen. Bäst ligger Gunnar Sandberg från Jämtland till.

Gunnar Sandberg, är snickare i botten, numera ombudsman och bosatt i Österåsen utanför Östersund. Han är ordförande för Byggnads avdelning i Jämtland-Härjedalen och efter att socialdemokraterna gått framåt i valet, är hans chanser att komma in i riksdagen mycket stora. Om Margareta Winberg tar plats i regeringen får han resa till Stockholm för att jobba i riksdagshuset. Men även om hon inte gör det har han fortfarande en chans att komma in.
– Det är väldigt roligt och väldigt omtumlande. Jag hade inte trott att jag skulle få en riksdagsplats nu, säger han.

Den andre nykomlingen som också har en möjlighet att komma in i riksdagen är Lars Mejern Larsson, från Värmland. Han är snickare och ordförande i Byggnads avdelning. Hans plats hänger på hur många personvalsröster han får.
Riksdagsledamöter för Byggnads som har återvalts i årets val är: Claes-Göran Brandin, Göteborg, Reynoldh Furustrand, Sörmland, Anders Karlsson, Landskrona, Ronny Olander, Svedala, Ola Rask, Stockholm, Hans Stenberg, Västernorrland, Lennart Nilsson, Västra Götaland.
Riksdagsledamoten Bengt-Ola Ryttar kandiderade inte till årets val. Byggnads har tidigare haft åtta riksdagsledamöter. Kommer Gunnar Sandberg in blir antalet oförändrat, men det finns alltså en chans till utökning.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggombudsman till riksdagen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig