info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnadsbussen rivstartade som barnvakt

Byggnadsbussen fick en rivstart – som barnvakt. Informatörerna fick börja med att passa byggnadsarbetares barn medan papporna var på föreläsning om att läsa för barnen.

Idag startar den fackliga Byggnadsbussen sin turné på byggarbetsplatser i landet. Tanken är att facket ska träffa medlemmar och icke medlemmar och på sikt höja medlemstalet.

Men på grund av ett missförstånd fick bussen göra en rivstart och parkera utanför Stadsbiblioteket i Malmö redan igår. Informatörerna fick ta hand om barn till byggnadsarbetare, medan papporna var inne på ”Läs för mig pappa”, ett läsprojekt som ordnas av ABF.

Läs också Bussturné till byggen ska ge fler medlemmar

̶  Vi bjöd in papporna i Byggnads till arrangemanget med sina barn,  men vi hade missförstått, papporna skulle komma själva, berättar Ameli Frostell, på Byggnads Skåne.

Hjälpen fanns då nära i form av Byggnadsbussen. De tre informatörerna, alla byggnadsarbetare, ställde upp som barnvakter åt totalt ett tiotal barn i olika åldrar.

̶  Det var väldigt nytt och spännande. Det var inte som vi tänkte oss men vi gjorde det bästa av situationen och det blev väldigt roligt. Vi spelade yatzy, ritade och var ute och spelade fotboll  med barnen, säger informatören Christopher Karlsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnadsbussen rivstartade som barnvakt

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig