info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bussturné till byggen ska ge fler medlemmar

Målet är att besöka 2 500 arbetsplatser och möta 18 000 medlemmar och icke-medlemmar. I morgon, onsdag, rullar Byggnadsbussen igång för att värva fler medlemmar.

På resa med Byggnadsbussen: Jens Rundlöf, Jonas Wihlborg, Linn Svansbo och Christopher Karlsson. Foto: Byggnads

Starten sker på ett bostadsprojekt i Hyllie i Skåne och därefter ska bussen under åtta månader ta sig runt i hela landet. Med på resan finns tre byggnadsarbetare som projektanställts som informatörer. Jens Rundlöf, 30 år, anläggare från Habo, Jonas Wihlborg, 47 år, systemväggsmontör från Dalby och  Christopher Karlsson, 27 år, betongarbetare från Uppsala, som även är försäkringsinformatör.

Linn Svansbo är medlemsutvecklare på Byggnads och projektledare för Byggnadsbussen. Hon  ska åka med på en del av resan och säger att detta är ett nytt sätt att försöka nå och samtala med byggnadsarbetare.
Förutom målet att få fler medlemmar, vill man också ha kontakt med dem som redan är med i Byggnads.

Läs också Byggnadsbussen rivstartade som barnvakt

̶  Vi får ofta kritik från medlemmarna att vi är för dåliga på att vara ute på arbetsplatserna och vi vill bli bättre på det. Vi behöver visa mer facklig närvaro ute på arbetsplatserna. Byggnads medlemskår sticker ut jämfört med andra LO-medlemmarna genom att våra medlemmar tycker det är extra viktigt att ha möten med och kontakt med oss på fackförbundet, säger Linn Svansbo.

Vad är det ni ska göra?

̶  En himla massa arbetsplatsbesök och ha samtal med medlemmar och blivande medlemmar ute på arbetsplatserna. Det är syftet med hela projektet.

Vilka arbetsplatser tänker ni besöka?

̶  Vi riktar in projektet extra mycket på små och medelstora företag med under 50 anställda. Vi har traditionellt varit bättre på att organisera medlemmar på stora företag och på att visa närvaro på arbetsplatser där vi redan har en befintlig facklig organisation. Vi hoppas med Byggnadsbussen att vi också ska hitta till arbetsplatser som vi traditionellt inte har besökt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bussturné till byggen ska ge fler medlemmar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig