info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnadsarbetaren vann första pris

Byggnadsarbetarens Anki Sydegård har fått fackförbundspressens journalistpris för bästa presentation. Hon har enligt juryn skapat "en gripande visuell berättelse som inte går att bläddra bort".

Anki Sydegård är redaktionssekreterare och redigerare på Byggnadsarbetaren. Hon fick priset för sin presentation av reportaget ”Oskar såg pappa falla mot döden” i Byggnadsarbetaren nummer 8/2004.
Ett reportage som handlar om den 17-årige Oskar Stanko som var med då hans pappa dödades genom en fallolycka på Svinesundsbron. Hela familjen drabbades mycket hårt efter olyckan.

Juryns motivering är:”Två stora bilder och en kort ingress berättar effektivt historien om bron, pojken och den döda pappan.
Genom att strunta i traditionell estetik och bildbehandling skapar redigeraren en gripande visuell berättelse som inte går att bläddra bort.”

– Det är en oerhört stark historia och jag ville att alla som läste skulle haja till. Jag ville visa var det hände och vem som drabbades, sa Anki efter prisutdelningen igår kväll.
– Det är jätteroligt att ha fått det här priset. Men det hade varit ännu roligare om den fantastiska texten också hade fått pris.

Priset är på
tiotusen kronor och delas ut av Facksam, en samarbetsorganisation för de fackförbundstidningar som ägs av LO-förbunden. Fler pris delades också ut. Priset för bästa text gick till Anna Tiberg, Dagens Arbete, samt Mårten Nilsson, LO-tidningen. Fotografen
Håkan Lindgren, Kommunalarbetaren, fick pris för bästa bild.
I juryn ingick: Cecilia Jacobsson, DN, Lena Askling, Aftonbladet och Lars Johansson, Zeitung.

Byggnadsarbetaren
har tidigare fått fackförbundspressens pris för bästa text.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnadsarbetaren vann första pris

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig