info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnadsarbetaren tog hem storpris

Byggnadsarbetaren vann på tisdagskvällen ett av tidskriftsvärldens finaste pris. I hård konkurrens fick tidningen Sveriges Tidskrifters pris för "Årets omgörning", som delades ut för första gången.
Byggnadsarbetarens redaktion, en glad samling efter prisutdelningen på årets Tidsskriftsgala.

I samma klass tävlade nära 40 bidrag, ur vilka tre nominerades. De två andra var tidskrifterna Bon och Ottar.
Priset delades ut i anslutning till Sveriges Tidskrifters årliga tidskriftsdag på Cirkus i Stockholm.
– Jag är lycklig, glad och stolt över att Byggnadsarbetaren och hela redaktionen fick ett sådant erkännande av professionella tidningsmakare, som det här priset är ett bevis för. Det känns som ett viktigt erkännande för det vi står för och arbetar för. Detta är ett lagarbete, sa tidningens chefredaktör Kenneth Petterson, strax efter prisutdelningen.
Omgörningen av tidningen, såväl då det gäller utseende som innehåll, påbörjades i samband med att tidningen gick från 18 till 15 nummer per år.
-Vi tyckte att det var hög tid att göra om och förnya tidningens form och få ett modernare utseende. För oss var det viktigt att behålla tidningens själ, den ska också i fortsättningen andas dieselolja, lera och blåställ, säger Kenneth Petterson.

Vinnarbidraget utsågs av en branschjury och motiveringen var:
”Med en rejäl satsning på personligt tilltal och ökad tydlighet i såväl form som innehåll är vinnaren en tidskrift som kommunicerar rakt till målgruppen med värme, humor och attityd”

Byggnadsarbetarens layoutansvarige Peter Önnestam har varit ansvarig för omgörningen då det gäller formen. Ledstjärnan har varit att behålla tidningens själ, men att göra tidningen mer modern. Han var glad över vinsten och juryns betyg.
-Det känns otroligt kul efter att ha lagt ner enormt mycket arbete på det här. Jag hoppades att vi skulle lyckas träffa rätt i tilltalet till våra läsare. Och det är särskilt roligt att juryn anser att vi gjort det. Vi ville göra en tidning med mer magasinskänsla, som var sportigare och rappare, säger han.

I arbetet med omgörningen har Byggnadsarbetaren samarbetat med Anna Lundin och Sofia Holmström på tidningsbyrån A 4. En byrå som tidningen också har ett långvarigt samarbete med.

Bakom Tidskriftspriset står branschorganisationen Sveriges Tidskrifter med cirka 400 tidskrifter som medlemmar.
Fackförbundspressen skördade under kvällen ytterligare en framgång när Lärarnas Tidning utsågs till årets facktidskrift 2009.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnadsarbetaren tog hem storpris

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig