info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnadsarbetaren, nu ännu snyggare: "Den blir skönare att läsa"

... Christian Gård som tillsammans med Ali Moosavian bildar designbyrån Torino och står bakom tidningen Byggnadsarbetarens nya utseende.

Varför är tidningen mindre?
– Det nya formatet var ett önskemål från redaktionen som ville testa det, och vi höll med om att det var ett format som vi trodde skulle funka bra. Tidningen blir ju mindre till ytan men inte till omfång. Så förhoppningsvis gör det nya, lite mindre formatet tidningen ännu skönare att läsa.

Hur tänkte ni med formen?
– Vi ville att formen skulle vara enkel, tydlig och lätt att ta till sig. Formen ska hjälpa läsaren att ta sig in i, och genom, texterna i tidningen. Därför har vi jobbat med få färger, tydliga typsnitt och mycket kontraster. Sen ska formen kännas modern också, som en produkt av sin tid. Och det hoppas vi att ni tycker att den gör, utan att för den skull ha tappat ”Byggnadsarbetaren-känslan”.

Vad tycker ni om Byggnadsarbetaren?
– Byggnadsarbetaren är en intressant och välbehövd tidning som beskriver en vardag väldigt långt från vår egen. Det är en tidning som står väldigt nära sina läsare, och som har varit väldigt rolig att jobba med och få göra om. Men också ganska nervöst då vi vet att det är en tidning som redan är mycket uppskattad.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnadsarbetaren, nu ännu snyggare: "Den blir skönare att läsa"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig