info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnadsarbetare rånad på jobbet

När en 26-årig byggnadsarbetare kom till jobbet klockan 06:00 överraskade han fyra maskerade inbrottstjuvar.

Det var i slutet av maj som 26-åringen anlände tidigt till NCC-arbetsplatsen på Tensta gymnasium i Stockholm. Först trodde han att det var ett skämt när han mötte de fyra maskerade männen, beväpnade med en pistol och en kofot, inne i skolan.
– Jag tog inga risker. De var hotfulla och frågade om jag hade nyckeln till en datasal som de ville komma in i, säger 26-åringen som vill vara anonym.
Någon nyckel hade inte byggnadsarbetaren. Han tittade på när de försökte bryta sig in i datasalen.
– De kunde inte hantera verktygen och lyckades inte komma in genom dörren. Jag tänkte att de nu spöar de upp mig.

26-åringen talade om att det snart skulle komma fler byggnadsarbetare till skolan. De maskerade männen plockade åt sig hans mobiltelefon och stängde in honom på en toalett.
– De hotade att slå ihjäl mig om jag kom ut. Men jag hörde att de stack därifrån och efter fem minuter gick jag ut. Då mötte jag några arbetskamrater som larmade polisen.
Byggnadsarbetaren har varit sjukskriven sedan händelsen. NCC tog kontakt med företagshälsan och 26-åringen fick prata med psykolog.
Mötet med inbrottstjuvarna har lett till att 26-åringen sover sämre. Han har också börjat ta det försiktigare när han går ut på kvällarna.
Byggnadsarbetarna i Tensta har börjat stämma träff utanför skolan innan de går in på morgonen, för att undvika att något liknade inträffar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnadsarbetare rånad på jobbet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig