info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnadsarbetare dödades vid explosion

Två byggnadsarbetare, 44 och 45 år gamla och båda anställda vid Skanska, omkom vid den kraftiga explosionen, i ett bergrum utanför Sala.

Männen kommer från Torsby i Värmland och var specialarbetare. Båda var medlemmar i Byggnads. De var i Broddbo utanför Sala för att att miljösanera och stänga igen det statliga bensinlager som finns där. Männen hade bara en kort tid kvar på plats och höll på med de avslutande arbetena.
Under onsdagen åskade det kraftigt i området och männen hade sökt skydd i ett prång vid ingången till bergrummet. Det var troligtvis ett blixtnedslag som gjorde att bensinångor antändes och orsakade en kraftig explosion. Armeringsjärn, betongrester och skrot for flera hundra meter. Träd blåstes omkull och dörren till ingången slets loss. Polisen har inlett den tekniska undersökningen för att kunna slå fast orsaken till explosionen.
Ansvarig för avvecklingen av bensinlagret är Sveriges geologiska undersökning, SGU, men det var Skanska som var entreprenör på platsen. Totalt arbetade fem personer vid arbetsplatsen, tre personer från Skanska, en från SGU och en inhyrd maskinförare. De tre arbetskamraterna till de omkomna chockskadades, men kunde slå larm.
Representanter för Skanskas ledning reste direkt efter olyckan till platsen, liksom personalansvariga. Krisexperter från företagshälsan Previa var beredda att stötta medarbetare och anhöriga.
– Vi är alla mycket chockade över det som hänt, säger Mats Williamsson, vd för Skanska Sverige.
– Det här är det värsta som kan hända.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnadsarbetare dödades vid explosion

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig