info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnadsarbetare avled efter väggras

Flera väggelement rasade över mannen som skadades så svårt att han senare avled. Olyckan inträffade på JM:s lägenhetsbygge Bolinders strand i Kallhäll utanför Stockholm.

Det var vid tiotiden i morse som en byggnadsarbetare i 50-årsåldern skadades svårt efter att flera väggelement rasat över honom. Mannen fördes med ambulanshelikopter till Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Han avled senare under dagen.

– Mannen har avlidit under dagen. Nu ska vi utreda om det rör sig om ett arbetsmiljöbrott, säger Carin Wetterlöf, stationsbefäl på Norrortspolisen.

Mannen var anställd av en underentreprenör på bygget. JM har nu stoppat produktionen och kallat in ett kristeam till arbetsplatsen.

– Vi har ett team på plats som de anställda kan prata med. Parallellt har vi startat en utredning för att ta reda på orsaken till olyckan. Framförallt vill vi ta reda på om det kan röra sig om något strukturfel, säger Tomas Eriksson, pressansvarig på JM.

Varför väggelementen rasade är fortfarande oklart. En inspektör från Arbetsmiljöverket ska undersöka arbetsplatsen imorgon.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnadsarbetare avled efter väggras

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig