info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads yrkande avslås i AD

Byggnads får avslag på sitt yrkande om de två snickarna i Peab som blev avskedade. Arbetsdomstolen avslår i ett interimistiskt beslut Byggnads yrkande.

Arbetsdomstolen har fattat ett intermistiskt, tillfälligt, beslut i ärendet som rör de två snickarna Björn Pettersson och Lars Fredricson som avskedades i Kalmar i början av hösten 2008.
Arbetsdomstolen avslår nu Byggnads tillfälliga yrkande. AD anser att övervägande skäl inte talar för att avskedanden har vidtagits utan att det har förelegat saklig grund för uppsägning. Leif Nyrell, ombudsman på Byggnads, säger att beslutet var ganska väntat.
– Ord står mot ord och det finns inga vittnen. Det är sällan de tar arbetstagarnas parti i sådana här fall, säger han.

Konflikten gäller om Peab hade giltigt skäl för att avskeda snickarna. Peab anklagade dem för arbetsvägran, men enligt Byggnads har de skött sina plikter.
Byggnads yrkade på att byggnadsarbetarna skulle få sina jobb tillbaka och att lön ska betalas ut från i höstas. Byggnads har också yrkat på skadestånd. Under våren kommer det att vara förberedande förhandling och till hösten blir det rättegång i ärendet. Enligt Byggnads advokat Mats Borgström på advokatfirman Lindhs DLA Nordic KB är det interimistiska beslutet långt ifrån vägledande inför rättegången. 
– AD har bara gjort en preliminär bedömning, säger Mats Borgström.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads yrkande avslås i AD

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig