info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads tar fram fördomstest

Nästa vecka kan du mäta dina fördomar hos Byggnads. Testet är en fortsättning på den jämställdhetskampanj som Byggnads och Byggcheferna började driva i våras.

Byggnadsarbetaren skrev under onsdagen om att intresset för mångfaldsfrågor tycks ha ökat i branschen det senaste året.
En del i det är den omdiskuterade kampanjen ”stoppa machokulturen” som Byggnads och Byggcheferna startade i maj.
Annonskampanjen som lanserades då skulle vara första delen i ett treårigt jämställdhetsarbete. I tisdags frågade en insändarskribent på byggnadsarbetaren.wonderboys.se vart kampanjen tog vägen. Vi ringde Byggnads kommunikationschef Matilda Ström med den frågan och fick svaret att kampanjandet går in i en ny intensiv fas nästa vecka.
– Vi har tagit fram ett fördomstest där man ska kunna testa sig själv, det går vi ut med i nästa vecka, säger hon.

Jämställdhetsseminarier för medlemmar

I samband med detta kommer man också gå ut med nya annonser.
I november ska en seminarieserie om jämställdhet som vänder sig till Byggnads och Byggchefernas medlemmar också dra igång runt om i landet. Exakt hur den ska se ut är inte helt färdigt, enligt Matilda Ström.
Under hösten pågår även arbetet med att hitta former för hur de som är jämställdhetsansvariga i Byggnads regioner ska jobba med frågan. Varje region utsåg en ansvarig person tidigare i år.

Jämställdhet lyfts på mb-utbildning

En av de jämställdhetsansvariga är Grels Johansson på Byggnads MellanNorrland. Han berättar att de ansvariga från alla regionerna ska ha ett första videomöte i nästa vecka. Han konstaterar att det de har att jobba med är en jättestor fråga, som handlar om allt från värderingar till väldigt konkreta frågor.
– Det finns simpla saker som att fixa omklädningsrum till kvinnorna, det finns ju inte överallt i dag, säger han.
Lokalt i hans region av Byggnads har de bestämt att tid framöver ska avsättas för jämställdhetsdiskussioner i de mb-utbildningar, för fackliga företrädare på arbetsplatserna, som de ordnar. Tidigare har frågan inte funnits med där.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads tar fram fördomstest

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig