info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads stugtävling rena mysteriet

Först försvann lekstugan som Byggnads byggt åt ett daghem. För evigt förlorad trodde de. Nja, inte riktigt. Efter många turer återfanns den på en tomt i Umeå.

Förra helgen ställde Byggnads i Umeå ut 13 lekstugor på den jättelika Noliamässan. De hade byggts i samband med avdelningens 100-årsjubileum. Under mässan lottades stugorna ut till daghem runt om i Västerbotten.
Den sista stugan som skulle tas till ett vinnande daghem skulle hämtas i måndags kväll. Men när Byggnads killar kom till platsen upptäckte de att den redan var borta. Gunnar Dahlberg på Byggnads i Umeå anmälde saken till polisen och kontaktade även lokaltidningarna för en efterlysning.

– Jag tänkte att om stugan var stulen så kanske det är någon som får dåligt samvete, säger han.
Och i går fick Gunnar Dahlberg ett samtal från en kvinna som sa att hon hade stugan på sin tomt. Hon hade fått lov från någon på mässområdet att ta den gratis.
Det uppstod en liten dispyt som slutade med att Gunnar Dahlberg ringde polisen och sa att det var lika bra att de hämtade stugan.

Men i går eftermiddag fick han en ny påringning. Det var kvinnans make som nu erbjöd sig att köpa stugan.
– Då vart jag lite irriterad men jag sa okej, du får köpa den. Sextusen kronor ville jag ha, säger Gunnar Dahlberg.
Vem som givit kvinnan löfte om att ta stugan har förblivit ett mysterium.
Där slutar historien med den försvunna stugan. Och barnen på dagiset som från början vann stugan? Jodå, Byggnads bygger en ny stuga åt dem.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads stugtävling rena mysteriet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig