info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads stödjer Seko i konflikten

Byggnads varslar i dag om sympatiåtgärder till stöd för Seko i den pågående tågkonflikten. Sympativarslet omfattar cirka 100 personer och träder i kraft den 1 juli.

– På hela den svenska arbetsmarknaden väljer allt fler arbetsgivare att använda sig av visstidsanställningar, timanställningar och bemanningsanställda istället för fast personal.
Det förekommer även inom byggbranschen. Det är dags att sätta stopp för arbetsgivare som utnyttjar människors beroendeställning, säger Torbjörn Hagelin, Byggnads avtalssekreterare i ett pressmeddelande.
Sekos strejk inleddes den 2 juni och sedan dess står Öresundstågen stilla i Skåne, Halland och Blekinge. Varslet omfattar också vissa delar av Kustpilen och Krösatågen.
Konflikten mellan Seko och arbetsgivaren Almega gäller fackets krav på ett tak för hur långt Veolia och andra tågentreprenörer får bemanna tågen med timanställda och att timanställda ska erbjudas tillsvidareanställning då de har jobbat i ett år.

100 personer berörs av varslet

Flera fackförbund inom LO har varslat om sympatiåtgärder, där ibland IF Metall, Hotell- och restauranganställdas förbund (HRF), Kommunal och GS. Nu har också Byggnads varslat om sympatiåtgärder i konflikten och ger sitt stöd till Sekos medlemmar.
Byggnads stridsåtgärder träder i kraft tisdagen den 1 juli 2014 kl 06:00.
Stridståtgärderna omfattar total arbetsnedläggelse och blockad av arbete inom tre avtalsområden; bygg, vvs och plåt. Totalt är det nio arbetsplatser och 100 personer som berörs.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads stödjer Seko i konflikten

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig