info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads stödjer Kommunals strejk

- Det är bra att Kommunal håller fast vid sina krav och att de satsar på de lägsta lönerna. Det säger Hans Tilly, ordförande i Byggnads.

I natt gick cirka 46 000 medlemmar i Kommunal ut i strejk för högre löner. Det är den fjärde strejkveckan i striden om nytt avtal för anställda inom vård, omsorg och annan kommunal service.
Byggnads stödjer Kommunals strejk.
– Vi är ett förbund som ser lönefrågan som central i det fackliga arbetet. Så för oss och de övriga förbunden i byggbranschen har det hela tiden, sedan Kommunal sade upp avtalen, varit självklart att stödja dem, säger Hans Tilly.

Däremot är det inte i dagsläget aktuellt med sympatiaktioner. Det har inte framförts några sådan önskemål och Hans Tilly tror inte att det kommer något sådant förslag heller eftersom LO är splittrat i frågan. Facken i handel och industri har kritiserat Kommunal för att de sade upp avtalet.
Hans Tilly vill inte rikta kritik mot regeringen för att man nu tar avstånd från de löften om satsningar på högre löner i vård och omsorg som man gav i valrörelsen. Han tror i stället att löftena har hjälpt Kommunal att få ett brett stöd hos allmänheten för sina krav.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads stödjer Kommunals strejk

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig