info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads stämmer takföretag till AD

Byggnadsarbetaren fick inte ut sin semesterersättning. Nu har Byggnads har stämt Sundsvallsföretaget MLF Takservice till arbetsdomstolen, AD.

– Det är den sista möjliga vägen att få ut pengarna till killen, eftersom arbetsgivaren vägrar förhandla med oss. Det handlar om åtta tusen kronor och det är mycket pengar för den enskilde, säger Patrik Östberg, Byggnads.
Enligt Östberg har facket i nära sju månader försökt få kontakt med företaget MLF Takservice, utan resultat.
– Vi har ringt alla företagets telefonnummer, vi har skickat rekommenderade brev som inte lösts ut. Företaget vägrar helt enkelt att tala med oss. Våra jurister råder oss därför att stämma till AD, säger Östberg.
Byggnads kräver att företaget ska betala ut 8000 kronor i semesterersättning till den anställde, samt 5000 kronor i skadestånd.
Dessutom kräver Byggands 20 000 kronor i allmänt skadestånd för brott mot lagen om medbestämmande, eftersom företaget uteblivit från förhandlingar.
Enligt lagen är både fack och arbetsgivare skyldiga att träda i förhandling vid tvister. Det innebär att fack/arbetsgivare ska inställa sig till sammanträde med motparten, och om det behövs, lägga fram motiverade förslag till lösningar på tvisten.
Tidningen Byggnadsarbetaren har försökt nå arbetsgivaren för en kommentar, utan resultat.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads stämmer takföretag till AD

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig