info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads stämmer i två lönetvister

Byggnads kräver ett Karlskogaföretag på drygt 200 000 kronor efter en lönetvist. Kraven har nu lämnats till Arbetsdomstolen. Även en företagare i Uppland har stämts, på 30 000 kronor för förhandlingsvägran.

Enligt Byggnads har företaget Karlskoga Mur och Puts skulder på 147 000 kronor till fyra tidigare anställda. Det gäller löner samt rese- och semesterersättningar. I sin stämningsansökan till Arbetsdomstolen beskriver Byggnads misslyckade förhandlingsförsök, då arbetsgivaren inte dykt upp.

I stämningen kräver man även 10 000 kronor i skadestånd till var och en av de tidigare anställda. Vidare vill facket ha 30 000 kronor i skadestånd för att arbetsgivaren vägrat att förhandla. Sammanlagt landar alltså de krav som domstolen ska pröva på 217 000 kronor, plus ränta.

Byggnads har också stämt en företagare i Uppland på 30 000 kronor för förhandlingsvägran. Även i det här fallet finns en lönetvist i botten, men stämningsansökan gäller förhandlingsvägran. Enligt stämningsansökan har alltså inte heller denne arbetsgivare infunnit sig när facket kallat till förhandlingar.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads stämmer i två lönetvister

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig