info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads stämmer för obetalda löner

Byggnads stämmer Entré Hotels till Arbetsdomstolen för obetalda löner. Sammanlagt krävs företaget på drygt 450 000 kronor plus ränta. Kraven rör sju polska byggnadsarbetare, som arbetade med att bygga hotellet men som inte fått ut löner.

Byggfacket och företrädare för hotellet gjorde i början av detta året en överenskommelse om att lönerna till byggnadsarbetarna skulle betalas ut. Men sedan kom aldrig några pengar. De pengar Byggnads nu kräver är innehållna löner för perioden juli till september förra året.

– Vi har yrkat på drygt 300 000 kronor i obetalda löner och semesterersättning, vidare sammanlagt drygt 100 000 kronor i allmänt skadestånd till byggnadsarbetarna, samt 50 000 i skadestånd till Byggnads för avtalsbrott, säger advokat Sven Erfors som stämt arbetsgivaren för Byggnads räkning.
Till detta kommer krav på ränta på pengarna. Hur stor summan blir beror på när pengarna betalas ut.

Entrè Hotels byggande av hotell Plaza i Örebro har kantats av problem. Bland annat har byggnadsarbetarna utsatts för asbest och parallellt driver Byggnads ett ärende där man menar att företaget begått 16 avtalsbrott av olika slag. Entré Hotels bygge blev förra året utsett till Årets Sämsta Bygge i Byggnadsarbetaren.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads stämmer för obetalda löner

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig