info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads stämmer för avtalsbrott

Först betalade företaget ut för lite lön till de anställda. Sedan vägrade det att betala skadestånd på 60 000 kronor för kollektivavtalsbrott. Det hävdar Byggnads som stämmer ett byggföretag i arbetsdomstolen.

Vid ett besök på företagets arbetsplats i Mälarhöjden framkom att arbetsgivaren betalade en felaktig lön. Dessutom hade arbetsgivaren inte påkallat förhandling om löneform, enligt kollektivavtalet.
Senare hölls en förhandling mellan Byggnads och företaget, som då, enligt fackets uppgifter, gick med på att betala 60 000 kronor till Byggnads för brott mot kollektivavtalet. Byggnads skickade därefter över ett förhandlingsprotokoll och ett inbetalningskort. Men företaget, NOVOgroupMA AB, har inte skrivit under protokollet och inte betalat in pengarna.
Nu stämmer därför förbundet arbetsgivaren inför arbetsdomstolen och kräver att företaget ska betala 60 000 kronor, samt ränta från den 31 april i år. Företaget, som har hängavtal med Byggnads, har tre veckor på sig att komma in med sin version till domstolen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads stämmer för avtalsbrott

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig