info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads säljer med förlust

Fastighetsbolaget Kungsleden köper fastigheter av Byggnads för 340 miljoner kronor. Byggnads andel i affären är bokfört till ett värde som ligger 142 miljoner kronor över Kungsledens pris.

Kungsleden köper fastigheter, av Byggnads och av bolag som Byggnads är delägare i, för totalt 340 miljoner kronor. Det bokförda värdet på den del av affären som berör Byggnads är högre än det pris som Kungsleden betalar. Affären innebär därmed en förlust för byggnads på 142 miljoner kronor.
– Det hade varit dyrare att inte sälja, säger Byggnads ordförande Ove Bengtsberg.
De 13 fastigheter som nu säljs finns i Västerås, Örebro, Helsingborg, Gävle, Kalmar, Umeå, Botkyrka och Solna. Tre av dem ägdes av Polstjärnan, Byggnads och Kommunals gemensamma bolag, fyra ägdes av Byggnads Pensionsstiftelse och sex fastigheter var direktägda av Byggnads.
Fastigheterna är en rest från de stora fastighetsbestånd som ingick i turerna runt BPA-Peabaffärerna i början av 1990-talet.
– Det finns ett stort investeringsbehov i flera av fastigheterna, säger Ove Bengtsberg som menar att affären är en naturlig följd av att Byggnads tagit ett strategiskt beslut att avyttra alla fastigheter utanför Stockholm.
För några veckor sedan sålde Byggnads en fastighet i Linköping till fastighetsbolaget Mannerssons. Kvar att avyttra är en fastighet i Skövde.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads säljer med förlust

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig