info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads: rör ej pensionsåldern

En statlig utredning föreslår en höjning av pensionsåldern, från 67 till 69, och statlig ålderspension först från 63. Byggnads är kritiskt till förslagen som läckt ut från pensionsutredningen.

Statlig ålderspension först från 63 års ålder. Rätten att arbeta kvar höjs från 67 till 69. Det är några av förslagen som läckt ut från statens pensionsåldersutredning.
Byggnads tycker att utredningen har fel fokus.
– Det är bättre att regeringen satsar på att förbättra arbetsmiljön så att människor klarar av att jobba till den pensionsålder som gäller idag, säger Johan Lindholm, Byggnads ordförande.

Arbetsmiljön har stor betydelse

Byggnads stödjer sig på forskning som enligt Johan Lindholm visar att arbetsmiljöförbättringar leder till att människor stannar kvar i yrkeslivet.
– Forskningen visar att när man satsar på att förbättra arbetsmiljön så ”får man ut” mer av arbetskraften totalt sett, folk orkar helt enkelt arbeta mer och längre, säger Johan Lindholm.

Ungdomsarbetslöshet

Byggnads anser också att politikerna borde fokusera på hur Sverige ska få bukt med ungdomsarbetslösheten, så att fler kommer i arbete tidigare under sitt yrkesliv.
– Vi har tusentals lärlingar i byggbranschen, ungdomar som vill jobba men som är arbetslösa på grund av att det saknas lärlingsplatser.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads: rör ej pensionsåldern

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig