info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads riskerar förlora möteslokaler

I eftermiddag hålls en debatt om folkets hus framtid i Stockholm.

Folkets hus-föreningarna i Stockholm har fått betalningssvårigheter och riskerar att gå i konkurs, sedan kommunen skurit ned anslagen från 40 miljoner till 20 miljoner kronor.
– Byggnads har elva sektioner. Nästan alla möten äger rum i Folkets hus runt om i kommunen, eftersom lokalerna är lättillgängliga och billiga att hyra. Nu riskerar vi att förlora våra möteslokaler, säger Kjell Lindström, som är Byggnads representant i Folkets hus-föreningen i Kalhäll.
Förra året fick huset i Kalhäll 400 000 kronor i bidrag, i år har anslaget skurits ned till noll. Huset är beroende av bidrag för till exempel värme, el och underhåll och riskerar nu att gå i konkurs.
– Det här är ingen kommersiell verksamhet. Idén är ju att fackföreningar och andra organisationer ska kunna hyra lokalerna för en billig penning. Vi har små marginaler, säger Kjell Lindström, som också är ordförande för Folkets hus-rörelsen regionalt, i Stockholm, Uppsala och på Gotland. Han befarar att en rad Folkets hus-föreningar nu kommer att tvingas gå i konkurs.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads riskerar förlora möteslokaler

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig