info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads polisanmäler asbestsanerare

Byggnads har stoppat jobbet och polisanmält ett företag som skött asbestsaneringen på arbetsplatsen kvarteret Munken, ett rot-jobb, i Helsingborg.

Företaget misstänks ha brutit mot arbetsmiljölagen. Enligt Byggnads hade det inget gällande tillstånd från yrkesinspektionen för att få utföra asbestsanering, vilket är ett villkor.
– Jag har begärt att få in bevis för att byggnadsarbetarna som arbetade med saneringen har den utbildning de måste ha och att de blivit läkarundersökta. Eftersom fortfarande inget har hänt, så gick jag vidare med polisanmälan, berättar regionala skyddsombudet, Björn Bergh.
Företaget har sanerat rör, där det finns asbest i böjar och t-stycken. Ett par personer har arbetat med saneringen och enligt uppgifter har arbetsplatsen heller inte avskärmats, enligt reglerna.
Det aktuella företaget, MP Sanering AB, Tygelsjö, har tidigare haft tillstånd för asbestarbete. Margareta Winblad, representant för företaget, berättar att det förnyats under flera år och att man nu ska undersöka hur det är med tillståndet. De anställda som arbetar med asbest har enligt henne, utbildning men de har inte blivit läkarundersökta.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads polisanmäler asbestsanerare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig