info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads Piteå och Skellefteå går ihop

Sektionsmöten i de båda avdelningarna har enhälligt beslutat sig för att gå samman. Byggnads Piteå tar över alla tillgångar och skulder och all personal från Skellefteå.

Bakgrunden till sammanslagningen är det minskande medlemsantalet i båda avdelningarna. Idag har Skellefteå cirka 1100 yrkesaktiva medlemmar, Piteå har 1500.
– Vi har haft våra funderingar de senaste åren på hur vi ska göra. Medlemmarna blir allt färre och idag har vi bara 2,6 funktionärstjänster och 1,3 kontoristtjänster. Avdelningen är väldigt sårbar om någon är sjuk eller ledig. Med den nya organisationen kan vi backa upp varandra. Vi blir dubbelt så många, säger Christer Forssell, kassör i Byggnads Skellefteå.

Bara det faktum att det blir färre som åker på konferenser för ordförande, kassörer och mätningsföreståndare, räknar de med att spara minst femtio extra arbetsdagar per år, som de kan lägga på medlemmarna istället. Med nio mil mellan städerna kommer båda kontoren att finnas kvar, så det blir inte längre för medlemmarna. Däremot blir det bättre, enligt Kjell Öquist, ordförande Byggnads Piteå.
– Avdelningsområdet blir bra ur demokratisk synvinkel. De som bor i inlandet, till exempel i Arjeplog, som idag hör till Piteå, har en naturligare koppling till Skellefteå. Det blir lättare för dem att ha kontakt med kontoret.

– Det finns ju önskemål från förbundet om att bilda nya avdelningar utifrån länsgränserna, men den här uppdelningen passar oss bättre, säger Christer Forssell.
En gemensam telefonväxel installeras, så att samtal kan kopplas mellan kontoren. Den nya avdelningen får nummer 32 och kommer förmodligen att heta Byggnads Piteå-Skellefteå.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads Piteå och Skellefteå går ihop

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig