info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads och Peab sluter fred

Byggnads och Peab har idag kommit överens om hur de i framtiden ska lösa tvister mellan fack och arbetsgivare. Som en konsekvens av detta drar förbundet och bolaget tillbaka alla pågående tvister i Arbetsdomstolen (AD).

Under flera år har det varit bråk mellan Byggnads och Peab. Ofta har det handlat om hur den fackliga verksamheten ska fungera på Peab och vid flera tillfällen har det varit förhandlingar om trakasserier av förtroendemän. Det dåliga klimatet har gjort att en mängd ärenden gått vidare till AD. Totalt handlar det om ett tiotal fall som nu dras tillbaka.
Enligt Byggnads och Peab har problemen medfört ekonomiska och arbetsrättsliga förluster för båda parter. De är nu nöjda med att vara överens.
– Vi har löst alla ärenden på olika sätt, säger Torbjörn Johansson, avtalssekreterare på Byggnads.
Uppgörelsen innebär bland annat att förhandlingen nästa vecka som gäller snickarna Björn Peterson och Lars Fredricson ställs in. Deras fall handlar om att Peab – efter flera konflikter – gav dem sparken på grund av arbetsvägran.
– De kommer nu att återgå i ordinarie tjänst, säger Torbjörn Johansson.
Uppgörelsen innebär även att Byggnads och Peab ska tillsätta en arbetsgrupp där man ska reglera det framtida samarbetet för att minimera framtida tvister.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads och Peab sluter fred

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig